Video: Rinichi Tratament - Un chist la rinichi

Chist uretra. Chistul uretrei

Home Chirurgia uretrală Strictura de uretră este o entitate patologică particulară, ce determină disurie dificultăți la urinare și poate merge până la retenția completă de urină imposibilitatea de a urina.

chist uretra

Cauzele apariției acestei boli nu sunt cunoscute dar se consideră că unele boli venerice sau intervenții chirurgicale endoscopice pot favoriza apariția stricturii de uretră. Tratamentul recomandat in aceste cazuri este uretroplastia. Ce presupune uretroplastia?

chist uretra

Uretroplastiile reprezintă un mare număr de tehnici chirurgicale urologice prin care se reconstruiește parţial sau complet un segment sau întreaga uretră, folosind transferuri de ţesuturi prelevate de la pacient. În cazul uretroplastiilor într-un timp chist uretra uretrală se face printr-o singură intervenţie chirurgicală, această fiind prima opţiune terapeutică atunci când situaţia morfofuncţională locală o permite.

Uretroplastia prin anastomoza termino-terminală reprezintă tipul ideal de uretroplastie în cazul stricturilor uretrale sau rupturilor de uretră membranoasă deoarece, după excizia segmentului fibrozat, înlocuirea acestuia se face cu ţesut uretral normal prin anastomozarea cap la cap a extremităţilor uretrale sănătoase, care sunt elastice.

Uretroplastiile chist uretra doi timpi sunt indicate atunci când un segment uretral este distrus sau absent iar ţesuturile periuretrale sunt insuficiente chist uretra improprii pentru o uretroplastie pneumonie și prostatita timp.

  • Profilaxia bolii Descrierea bolii Pentru a înțelege ce este chistul parauretral, este necesar să se ia în considerare anatomia corpului feminin.
  • Pietre uretrale chist uretră Chisturile uretră tind să fie din cauza retenției și a glandei obliterarea conductele de excreție, care sunt situate în mucoasa.
  • Chisturile și pietre uretrale
  • Cistoscopia: ce este si cand este efectuata | casadeculturacluj.ro
  • Tratament antibiotic infectie urinara
  • Secţiunea Accesibilitate - Urologie şi Andrologie
  • Masaj prostatita vacuum

Care este următorul pas? În condiții de urgență de exemplu la pacientul cu retenție completă de urinăsoluția terapeutică este incizia zonei de stenoză pentru a permite reluarea micțiunilor la parametrii normali.

Intervenția, cunoscută ca uretrotomie optică internă UOIpresupune introducerea unui intrument la nivelul uretrei și secționarea zonei de strictură până la refacerea calibrului normal al uretrei.

chist uretra

Intervenția se desfășoară sub anestezie chist uretra, iar pacientul va purta sondă uretrovezicală pentru zile pentru vindecarea corectă a zonei incizate. Operația are drept scop rezolvarea problemelor urinare cum ar fi dificultățile în procesul de urinare sauuneori, chiar imposibilitatea urinării.

Cystoscopy Male Surgery - Patient Education HD

Alte chist uretra În cazul stenozei de joncțiune ureteropielica JUPcare este o malformație apărută la nivelul locului unde calea urinară din interiorul rinichiului se deschide în ureter, pentru ca urină să fie transportată către vezica urinară și care determină obstrucție și creșterea presiunii intrarenale, astfel că rinichiul va fi nevoit să funcționeze în condiții nefiziologicese efectuează endopielotomia.

Aceasta presupune abordul endoscopic al ureterului, reperarea zonei de stenoză și incizarea acesteia folosind lama rece cuțit sau laser.

chist uretra

Procedura se efectuează sub anestezie, iar durata medie de spitalizare este de două zile postoperator. După această intervenție se va monta un stent ureteral sondă Cook, JJcare va fi menținut pentru câteva săptămâni pentru a ajuta vindecarea zonei care a fost incizată.

chist uretra

Pacientul va trebui să revină la spital pentru extragerea stentului la data indicată de medic; neglijarea stentului poate avea chist uretra deosebit de grave, ce pot merge până la extirparea rinichiului.

După endopielotomie, pacientul își poate relua activitățile obișnuite la câteva zile postoperator.

Sindrom iritativ uretral » Secțiunea: Forum medical Diverticul uretral » Secțiunea: Boli și afecțiuni Diverticulul uretral este o conditie in care se formeaza un buzunar de dimensiuni variabile pe traiectul uretrei. Deoarece de obicei

Rata complicațiilor după intervenția endoscopică este redusă. Chist uretra lăsa durerea să te trimită la medic!

  1. Chistotdl în chisturi și uretra
  2. Despre nutritie Cistoscopia este o procedura care permite medicului sa examineze mucoasa vezicii urinare si a canalului care transporta urina in afara corpului uretra.