Cauze de apariţie pentru tiroidita autoimuna

Glanda reprezentativă

amestec împotriva prostatitei

La om, glandele sunt situate glanda reprezentativă nivelul vertebrei a XII-a toracice și sunt vascularizate de arterele suprarenale superioară, medie și inferioară și vena suprarenală. Inervarea este asigurată de plexul celiac și plexul renal.

prostatita cu osteocondroză

Histologic, ele sunt alcătuite din două zone cu structuri histologice și roluri fiziologice diferite: Zona medulară[ modificare modificare sursă ] Medulosuprarenala miezul, măduva, medulla reprezintă zona centrală a glandei și este inconjurată de zona corticală.

Celulele cromafine chromaffin cellsprincipala sursă de catecolamine, secretă hormonii: adrenalina epinefrina și noradrelina norepinefrina.

N-ai să găseşti drog mai dubios ca DMT-ul

Acești hormoni hidrosolubili, derivați din aminoacidul tirozină acționează sinergic cu sistemul nervos simpatic. Glanda reprezentativă sunt și principala sursă de dopamină.

apariția prostatitei cronice

Alte celule din zona corticală secretă hormonii corticosteroizi liposolubili, pe bază de colesterol următori: - mineralocorticoizii, care acționează la nivelul rinichilor stimulând reabsorbția apei și a sodiului și eliminarea potasiului; - glucocorticoizii, cu rol hiperglicemiant, hiperlipemiant; - sexosteroizii, care gestionează dezvoltarea sexuală prin două tipuri de hormoni: androgeni și estrogeni.

Cortexul este regulat de hormonii neuroendocrinici secretați de glanda pituitară și glanda reprezentativă și de sistemul renin-angiotensin.

diagnosticul prostatitei și tratamentul