Cum să gestionați problemele vezicii urinare?

Hipertrofie prostatica

Adenomul de prostata este o afectiune cu evolutie insidioasa, pe parcursul a mai multor ani, modificarile induse asupra aparatului urinar fiind lente.

Consulta al Especialista: Hipertrofia prostática

Prostata hipertrofie prostatica o glanda accesorie a aparatului genital masculin, care se afla la baza vezicii urinare si care inconjoara portiunea initiala a uretrei. Cresterea in volum a prostatei realizeaza comprimarea in timp a uretrei, determinand modificari ale actului mictional. Pentru golirea corespunzatoare a vezicii urinare in cazul in care eliminarea urinei este impiedicata, muschii vezicii si cei abdominali cauta sa depaseasca acest obstacol printr-un efort suplimentar, in asa fel incat la inceput fluxul si debitul urinar sa nu sufere modificari.

hipertrofie prostatica gatifloxacin pentru recenzii de prostatită

Ulterior, chiar daca aceasta musculatura se contracta mai puternic, acest mecanism este depasit, instalandu-se asa numita "vezica de lupta", cu pereti grosi, anfractuosi.

Odata depasit mecanismul de golire al vezicii urinare apare reziduul hipertrofie prostatica, acesta fiind responsabil de complicatiile adenomului de prostata : infectia urinara, litiaza, hematuria, incontinenta, retentia completa de urina "globul vezical" si insuficienta renala progresiva. Prostata normala Adenom de prostata hipertrofia prostatica benigna Factorii de risc incriminati in aparitia adenomului de prostata sunt : varsta, consumul de alcoolfumatul, hipertensiunea arteriala, obezitatea si diabetul zaharatprecum si consumul de medicamente antidepresive, simpatico-mimetice, antihistaminice.

 1. Cum se tratează prostatita
 2. Adenomul de prostată: cauze, simptome, posibile complicații, diagnosticare și tratament Adenomul de prostată, cunoscut și sub denumirea de hipertrofie prostatică benignă, este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul bărbaților.
 3. Prostatite batterica e fertilità
 4. Hipertrofie benignă de prostată | Urologie | SANADOR
 5. Chiar daca simptomele urinare pe care le ai nu sunt suparatoare, este important sa identifici sau sa excluzi orice cauza preexistenta.
 6. Informatia oferita de www.
 7. Hipertrofia benignă a prostatei poate degenera într-un cancer de prostată? | Clubul Sanatatii Stada
 8. Ceai de salcie alba

Semnele hipertrofie prostatica simptomele care ar trebui sa atraga atentia asupra posibilei existente a unui adenom de prostata sunt rezultatul interrelatiei dintre obstructia subvezicala provocata de marirea in volum a prostatei si mecanismele adaptative ale vezicii urinare.

Aceste simptome sunt clasificate hipertrofie prostatica : obstructive - un inceput ezitant al urinarii, hipertrofie prostatica urinar cu presiunea slaba, jet urinar intermitent sau intrerupt, urinare dificila, urinare prelungita, senzatia de golire incompleta a vezicii urinare, retentia de urina "blocajul" de urinapseudoincontinenta prin prea plin urina care ramane in vezica hipertrofie prostatica capacitatea de stocare a vezicii si pacientul urineaza, hipertrofie prostatica, "prin prea plin"!

 • Hipertrofie de prostata
 • Cea dintâi are loc în prima parte a vieții, la pubertate, când prostata își dublează mărimea.
 • Hiperplazia benignă de prostată - cauze, simptome, tratament
 • Adenomul de prostata
 • Recomandari pentru pacientii cu hipertrofie benigna de prostata
 • Adenom de prostata: cauze, simptome, complicatii, tratament | Bioclinica

Diagnosticul adenomului de prostata si a posibilelor sale complicatii se stabilesc de catre medicul specialist urolog in urma examinarii clinice a tuseului rectal si investigatiilor paraclinice. Dintre investigatii mentionam cele bioumorale : probe de functie renala, probe urinare sumarul de urina, urocultura si nu in ultimul rand antigenul prostata infiammata prostatic PSA si fractiunea lui libera freePSAcare ne orienteaza asupra benignitatii dezvoltarii prostatice.

Ecografia de aparat urinar este obligatorie pentru masurarea volumului prostatic si a reziduului postmictional.

hipertrofie prostatica înot pentru prostatită

Anumite cazuri necesita efectuarea urografiei intravenoase si a examenelor urodinamice. Tratamentul adenomului de prostata este variat.

hipertrofie prostatica prostatita așa cum apare

In functie de existenta complicatiilor, tratamentul este medicamentos pentru adenomul de prostata necomplicat si chirurgical pentru aparitia complicatiilor. Aici mentionam cateva clase de medicamente: preparatele fitoterapice, alfa blocantele, inhibitorii de 5 alfa reductaza cat si combinatiile intre ele.

hipertrofie prostatica prostatite abatterica cronica sintomi

Tratamentul chirurgical reprezinta excizia tesutului patologic al prostatei si se poate realiza prin mai multe tehnici: endoscopic transuretral sau clasic adenomectomia transvezicala. In urma exciziei tesutului patologic se efectueaza examenul histopatologic al acestuia si se stabileste diagnosticul de certitudine al hipertrofiei prostatice benigne.

hipertrofie prostatica prostatitis treatment duration

Mai exista si alte metode alternative la tratamentul chirurgical, cu indicatii limitate : hipertermia locala, crioterapia prostatei, stenturile prostatice, incizia transuretrala a prostatei.