Pelerinaj

AFIS turneu - pelerinaj  VOC~)^��ABIA   MOLDO~)^ 26 aug.-2 sept copy

„Ansamblul Coral VOCI TRANSILVANE al Casei de Cultură a municipiului Cluj-Napoca, formație corală ce se bucură de un sprijin financiar şi logistic şi din partea Asociaţiei Culturale VOCI TRANSILVANE şi Sindicatului Liber al Învăţământului Preuniversitar Clujean,  va susține o serie de concerte și recitaluri în Republica Moldova, la invitația primăriilor din orașele Cimișlia și Cahul, cu scopul principal:

·     Promovarea culturii și creației muzicale românești în Republica Moldova, stabilirea unui schimb cultural reciproc între Ansamblul Coral VOCI TRANSILVANE din Cluj-Napoca (România) și  Grupul vocal bărbătesc CIMIȘARII din Cimișlia(Republica Moldova).

 

Cu această ocazie vom prezenta Ofrande muzicale de muzică religioasă românească în biserici și mănăstiri din Basarabia,Moldova și Bucovina, turneul nostru artistic devenind astfel un adevărat Turneu-pelerinaj de cca. 2.000 de km.

    Conceptul de Turneu-pelerinaj l-am folosit pentru prima dată în anul 2000, urmat de mai multe proiecte de acest fel, în țară și în străinătate: prezentul proiect fiind cel de-al zecelea Turneu-pelerinaj al Ansamblului Coral VOCI TRANSILVANE.

Dorim să ducem mesajul nostru clujean,  de dragoste frățească, creștin-românească, în:

Cimișlia, Hârtop, Hâncu, Căpriana, Chișinău, Cahul (Republica Moldova), Iași, Suceava, Dragomirna, Pătrăuți, Putna, Sucevița,Moldovița și Voroneț (România) – străvechi locuri de pelerinaj din spațiul românesc.

Cu această ocazie am inițiat campania Carte românească cinste cui te-a DONAT prin care, datorită  generozității dumneavoastră, și mai ales, a spiritului viu-românesc ce ne animă pe toți,  CARTEA ROMÂNEASCĂ va ajunge în mâna cât mai multor cititori de pe meleagurile unde vom duce mesajului cântului VOCILOR TRANSILVANE.

Aducem și pe această cale mulțumirile noastre, tuturor donatorilor de carte (instituții publice și persoane private); datorită cărora peste o mie de volume, de carte în limba română, va ajunge în mâinilor cititorilor basarabeni.

Adrian Corojan – dirijorul Ansamblului Coral VOCI TRANSILVANE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *