Prostaline capsule prospect, pret, efecte, pareri, forum si farmacia Catena

Prostatita reala

Simptomele frecvente ale cancerului de prostată

Limita de detectie — PSA total: 0. Lipsa de specificitate cat si inabilitatea acestui marker de a determina agresivitatea tumorii reprezinta cele mai semnificative limitari ale testului PSA in detectia cancerului de prostata.

ARES - CSID - Adenomul de prostată, înlăturat fără medicamente ori operaţie

In Europa aceasta valoare prag este utilizata frecvent atat in studiile clinice cat si in practica medicala. Pe prostatita reala aceptor date si a altor constatari provenite din studii s-a sugerat reducerea valorii prag a PSA pentru detectarea cancerului de prostata; astfel in SUA a fost adoptata valoarea de 2.

prostatita reala

Desi reducerea valorii prag poate imbunatati screening-ul cancerului de prostata, trebuie luat in considerare prostatita reala impactul generarii unui numar mai mare de rezultate fals-pozitive si in consecinta de biopsii nenecesare.

In concluzie, nu exista o valoare prag optima pentru PSA; in unele tari valoarea prag a fost redusa la 2.

prostatita reala

Prostatita reala si interferente Alte afectiuni benigne ale prostatei care pot fi insotite de cresteri ale PSA sunt: prostatita acuta sau cronica, infarctul prostatic, retentia de urina. Ejacularea poate determina cresteri tranzitorii ale PSA. Dupa tratamentul hormonal PSA nu reflecta intotdeuna comportamentul tumorii. Medicatia anti-androgenica poate genera valori scazute de PSA, in prezenta bolii reziduale.

prostatita reala

Din acest motiv, pentru a interpreta o valoare izolata a PSA la o persoana tratata cu inhibitori de 5-alfa reductaza timp de sase luni sau mai mult, valorile PSA ar trebui sa fie dublate pentru a le compara cu valorile PSA-ului prostatita reala la care nu se administreaza tratamentul. Aceasta ajustare pastreaza sensibilitatea si specificitatea testului PSA si ii mentine capacitatea de a depista cancerul de prostata.

prostatita reala

Concentratiile plasmatice totale ale PSA revin la valoarea initiala in sase luni de la intreruperea tratamentului. Sursa: csid.