Urina cu sânge (hematuria) | Health tips | Lifestyle si sfaturi

Prostatite hématurie. Tratamentul infecțiilor urinare

Aceasta afectiune poate prezenta manifestari clinice evidente, specifice sau poate evolua multa vreme asimtomatic.

Diagnosticul de adenom de prostata, se stabileste pe baza unor prostatite hématurie clinice, care aduc de cele mai multe ori pacientul la medic, a prostatite hématurie rectal si a unor analize de laborator - antigenul specific prostatic PSAin anumite situatii fractiunea sa libera, free-PSA, examenul sumar de urina pentru o posibila infectie urinara supraadaugata. Ca simptomatologie sugestiva, in cazul adenomului de prostata, sunt de mentionat semne prostatite hématurie iritative : nicturie mictiuni nocturnesenzatie impertuoasa de prostatite hématurie urina, mictiuni frecvente si in cantitate redusa polakiuriedisurie disconfort, dureri in momentul emisiei de urinaincontinenta si semne de obstructie: forta scazuta a jetului, jet ezitant, golire in doi timpi, efort la urinare.

In cazul adenomului de prostata tuseul rectal permite evaluarea dimensiunilor, formei si consistentei prostatei, palparea eventualilor noduli.

prostatite hématurie

Valoarea crescuta a PSA poate da informatii cu privire la evolutia adenomului de prostata, dar singura nu poate transa diagnosticul. Complicatiile adenomului de prostata sunt datorate accentuarii obstructiei cailor urinare, constand in retentie acuta de urina cu glob vezical, infectii la diferite niveluri ale tractului uro-genital uretrite, cistite, pielonefrite, prostatite, epididimiteinsuficienta renala progresiva.

prostatite hématurie

Pana de curand, chirurgia urologica reprezenta singura modalitate de abordare terapeutica realista a adenomului de prostata. Diversele tehnici chirurgicale utilizate sunt destul de prostatite hématurie, necesita o pregatire atenta a pacientului in perioada preparatorie, se soldeaza adeseori cu tulburari de dinamica sexuala, tulburari de ejaculare.

prostatite hématurie

Uneori, datorita conditiilor asociate, interventia chirurgicala poate sa fie contraindicata. In prezent, exista alternative medicale de tratament, aplicabile mai ales in tratamentul formelor usoare si medii ale acestei afectiuni.

Aceasta presupune o mai mare implicare a retetei medicale primare in diagnosticul cat mai precoce anamneza corecta, tuseu rectal, investigatii paraclinice si orientarea terapeutica.

Рубрика: Supozitoare pentru prostatita cronică

Tratamente medicamentoase care s-au dovedit a fi eficiente in adenomul de prostata : Inhibitori sintetici de 5-alfa reductaza de tip finasterid preparatul comercial Proscarutilizat deja pe scara larga, prostatite hématurie rezulate bune. Mecanismul sau de actiune consta in blocarea conversiei testosteronului in didrotestostero n DHT. Efectele adverse sunt rare, constand in probleme de ejaculare sau impotenta.

prostatite hématurie

Permixon este un medicament avand aceleasi mecanisme de actiune ca si preparatul Proscar, dar obtinut din extracte de plante. Efectul sau este mai slab decat al preparatului sintetic.

Blocantii ai receptorilor adrenergici de la nivelul tesutului glandular si al capsulei prostatice terazosincare actioneaza prin scaderea tonusului musculaturii netede a sfincterului uretral, sunt prostatite hématurie in cazurile cu disurie marcanta.

  1. Cancer vezica urinara barbati
  2. Rădăcină roșie în tratamentul prostatitei
  3. Tratament Prin hematurie se intelege prezenta globulelor rosii in urina.
  4. Forum despre prostatita calculoasă
  5. Ginecologie prostatita

In situatiile cu retentie urinara refractara, hematurie macroscopica persistenta sau recurenta, litiaza renala, tratamentul este prin excelenta chirurgical. In West Clinique o întrega echipa se ocupă de această afecțiune: - laboratorul prin dozarea antigenului specific prostatei Psasi realizarea analizelor care implică acest organ - ecografia prostatei - realizată de dr.

prostatite hématurie

Alexandru Niculescu -medic internist cu competențe ecografice de orice fel - consult urologic, tratament, si indicație chirurgicală daca este cazul - dr. Florin Stanescu - medic specialist urolog București Programări la