Cuvinte cheie de căutare

Psa 60, PSA. Analize medicale

Interpretarea rezultatelor Este important de reținut că PSA nu este un test specific pentru cancerul de prostată. Un nivel crescut de PSA poate indica posibilitatea unui cancer, dar poate fi cauzat și de multe alte afecțiuni.

Limita de detectie — PSA total: 0. Lipsa de specificitate cat si psa 60 acestui marker de a determina agresivitatea tumorii reprezinta cele mai semnificative limitari ale testului PSA in detectia cancerului de prostata.

Kali's Law Boating Kill Switch PSA 60

In Europa aceasta valoare prag este utilizata frecvent atat in studiile clinice cat si in practica medicala. Pe baza aceptor date si a altor constatari provenite din studii s-a sugerat reducerea valorii prag a PSA pentru detectarea cancerului de prostata; astfel in SUA a fost adoptata valoarea de 2.

Cum se face testul PSA

Desi reducerea valorii prag poate imbunatati screening-ul cancerului de prostata, trebuie luat in considerare si impactul generarii unui numar mai mare de rezultate fals-pozitive si in consecinta de biopsii nenecesare.

In concluzie, nu exista o valoare prag optima pentru PSA; in unele tari valoarea prag a fost redusa la 2.

psa 60 semne externe de prostatită la bărbați

Limite si interferente Alte afectiuni benigne ale prostatei clasificarea prostatitei acute pot fi insotite de cresteri ale PSA sunt: prostatita acuta sau cronica, infarctul prostatic, retentia de urina.

Ejacularea poate determina cresteri tranzitorii ale PSA. Dupa tratamentul hormonal PSA nu reflecta intotdeuna comportamentul tumorii. Medicatia anti-androgenica poate genera valori scazute de PSA, in prezenta bolii reziduale.

psa 60 tratament pt pietre la rinichi naturist

Din psa 60 motiv, pentru a interpreta o valoare izolata a PSA la o persoana tratata cu inhibitori de 5-alfa reductaza timp de sase luni sau mai mult, valorile PSA ar trebui sa fie dublate pentru a le compara cu valorile PSA-ului pacientilor la care nu se administreaza tratamentul.

Aceasta ajustare psa 60 sensibilitatea si specificitatea testului PSA psa 60 ii mentine capacitatea de a depista cancerul de prostata.

Concentratiile plasmatice totale ale PSA revin la valoarea initiala in sase luni de la intreruperea tratamentului.

psa 60 prostatita dă la genunchi

Sursa: csid.