Cancerul de prostată

Tomografia prostatitei. Investigații pentru depistarea cancerului de prostată

Conținutul

  De regulă, barbatii de vârsta mijlocie se tomografia prostatitei cu o prostată mărită, care poate fi corelată și cu creșterea valorii PSA.

  Această schimbare în glanda prostatică este legată de vârstă fiind cunoscut ca hiperplazie benignă de prostată.

  tomografia prostatitei

  Nodulii binari adenomii cresc în zona interioară, reducând astfel zona exterioară a prostatei. Odata cu creșterea valorii PSA și a maririi dimensiunilor prostatei, ar trebui exclusă o posibila tumoare malignă. Spre deosebire de cresterea in volum, cancerul de prostată în stadiu incipient nu poate fi detectat de tomografia prostatitei afectata deoarece acesta este în primul rând o modificare a țesutului care nu prezintă simptome vizibile.

  tomografia prostatitei

  O valoare crescută sau în creștere a PSA poate fi adesea primul semn de avertizare într-un astfel de caz. Obiectivele efectuării acestui examen consta în stadializarea tumorii şi în vizualizarea bună a limitelor glandei şi a tumorii.

  tomografia prostatitei

  Prostata prezintă patru zone — zona periferică, localizată sub capsulă şi formată din ţesut glandular, zonă centrală profundă formată din stromă, cea de tranziţie care înconjoară uretra şi cea periuretrală formată din ducte tomografia prostatitei.

  Rolul IRM mai constă în măsurarea exactă a dimensiunilor formaţiunii tumorale, şi în vizualizarea grupelor ganglionare de drenaj.

  tomografia prostatitei