Tu prostata

Conținutul

  Ce presupune tratamentul chirurgical?

  leac pentru prostatita prostanorm quel est le meilleur médicament pour la prostate

  Tratamentul chirurgical al cancerului de prostata consta in prostatectomie radicala - excizia in intregime a glandei prostatice dintre uretra si vezica urinara, cu rezectia ambelor vezicule seminale. Interventia poate fi efectuata prin chirurgie deschisa, care necesita insa o incizie larga la nivelul abdomenului, dar si prin metode minim invazive: laparoscopica tu prostata robotica, utilizand tehnologia da Vinci.

  Exista trei factori de risc bine definiti, care pot fi invocati in aparitia cancerului de prostata: - varsta inaintata - originile etnice - bagajul ereditar.

  medicamente adenom de prostata screening prostata

  Statisticile arata ca anual, in SUA, aproximativ 2,9 milioane de tu prostata sunt diagnosticati cu cancer de prostata, aceasta afectiune reprezentand cel mai frecvent tip de cancer, la barbatii in varsta din Europa peste 70 de anifiind a doua cauza de deces prin cancer la barbati, dupa tu prostata bronhopulmonar.

  Putem afirma, tu prostata, fara indoiala, ca avem in fata o reala si majora problema de sanatate, mai ales in tarile cu populatia imbatranita. Screeningurile pentru cancerul de prostata dozarea markerului tumoral PSA si examinarea prostatei prin tuseu rectal duc acum la depistarea bolii chiar inainte de aparitia oricarei simptomatologii, astfel ca pacientul poate beneficia de o terapie tu prostata.

  • Viburnă și prostatita
  • Prostatita cronică vindecată

  Optiuni terapeutice Optiunile de tratament sunt multiple, pornind de la observare si supraveghere activa, pana la tratamentul activ, care include chimioterapie, hormonoterapie, crioterapie, radioterapie si interventie chirurgicala radicala - curativa. In secolul XXI, chirurgia robotica, o procedura performanta realizata prin cateva incizii de doar mm, poate fi raspunsul pentru pacientii diagnosticati cu cancer de prostata.

  In cazul utilizarii tehnologiei da Vinci, medicul are posibilitatea inlaturarii glandei prostatice prin cateva mici incizii sau chiar una singura.

  Medicul chirurg este pozitionat langa pacient la o consola folosind cu mare precizie instrumente foarte fine si un endosocop camera video 3D. Beneficiile tratamentului chirurgical cu tehnologia robotica da Vinci: - recuperarea functiei urinare similara sau uneori mai rapida cu pana la 6 luni fata de chirurgia deschisa - functia erectila poate fi reluata la fel sau mai rapid decat chirurgia deschisa.

  bea multă apă pentru prostatita free psa test low