Urină tulbure - casadeculturacluj.ro

Urină tulbure

Cosmetice si ingrijire personala Ce ne dezvaluie urina despre starea noastra de sanatate Analizarea urinei ca metoda de diagnosticare este folosita inca din Antichitate.

Tensiune arteriala crescuta Motivele pentru care urina tulbure difera intre barbati si femei Dupa sex, urină tulbure apare tulbure pentru barbati din cauza retentiei unor spermatozoizi in uretra. In mod normal, acest lucru trece in cateva minute. Problemele legate de prostata precum infectia prostatei, umflarea scrotului, cancerul de prostata si bolile cu transmitere sexuala sunt principalii factori responsabili de urina tulbure la barbati.

Pe langa culoare, transparenta si miros era testat si gustul. Astfel, diabetul zaharat a fost diagnosticat deja inca din secolul al lea "urina dulce". Urină tulbure urmare a progresului tehnic pe care l-a cunoscut medicina, simpla investigare a urinei si-a pierdut astazi din importanta. Cu toate acestea, modificarile semnificative intervenite in urina eliminata pot conduce la detectarea timpurie a anumitor afectiuni, daca acesteia i se adauga controalele medicale adecvate.

urină tulbure

Alcatuirea urinei se poate schimba in functie de diferiti factori si poate deveni perceptibila prin aspect si urină tulbure. Urina foarte inchisa la culoare Culoarea urinei se modifica in functie de cantitatea de lichide consumate.

Urina tulbure – care sunt cauzele

Cu cat consumam mai multe lichide, cu atat urina va fi mai deschisa la culoare. Asadar, o urina foarte deschisa la culoare, aproape transparenta va indica un consum suficient de lichide. Daca insa culoarea urinei aminteste mai degraba de o nuanta de chihlimbar sau are chiar o culoare maronie, este un semn ca ar trebui sa cresteti cantitatea de lichide consumate.

Daca urina continua sa aiba o culoare inchisa ce este adenom de prostată ciuda cresterii cantitatii de lichide consumate, recomandam sa consultati un medic.

Cuvinte cheie de căutare

Urina foarte deschisa la culoare Modificarile de culoare ale urinei pot avea diferite cauze: consumul anumitor alimente, administrarea de vitamine sau medicamente, sau eventuale afectiuni. Insa consumul lichidele consumate in cantitati mari pe fondul unei stari de urină tulbure permanenta poate indica prezenta diabetului zaharat. In cazuri izolate, cauza pentru eliminarea unei cantitati mari de urina transparenta poate fi diabetul insipid.

Despre nutritie Examenul de urina este un test de diagnostic si ajuta la identificarea substantelor si a materialului celular din urina, asociate cu diferite tulburari metabolice si renale. Analiza da indicii despre prezenta infectiilor urinare, sangerarilor la nivelul sistemului urinar, a calculilor urinari sau a anumitor boli ale sangelui, cum ar fi diabetul sau hepatita.

In cazul acestei afectiuni, rinichii nu pot concentra urina. Galben neon: Administrarea de doze mari de vitamina B2 poate induce urinei o culoare galben —neon.

Simptomele infecțiilor urinare - Dr. Horațiu Haradja

Aceasta culoare este urină tulbure si dispare odata cu sistarea administrarii preparatului. Portocaliu —maroniu: Culoarea portocalie sau chiar maronie a urinei poate indica un consum insuficient de lichide, insa si anumite afectiuni hepatice sau biliare.

Urină tulbure - casadeculturacluj.ro

De asemenea, administrarea antibioticului Nitrofurantoina poate colora urina intr-o nuanta maronie. Rosie: urina rosie indica prezenta sangelui in urina hematuriesau efectele consumului urină tulbure sfecla rosie sau a murelor in cantitati mari. De asemenea, urina rosie poate sa apara si in urma unor accidentari musculare. In astfel de cazuri, proteina musculara numita mioglobina coloreaza urina in rosu.

Infectia urinara

Alte cauze care ar putea explica culoarea rosie a urinei: administrarea antibioticului Rifampicina sau prezenta tulburarii metabolice porfirie. Maronie spre neagra: Medicamentele cu substantele active L-Dopa sau alpha-Metildopa pot colora puternic urina.

Miercuri, 13 noiembrieUltimul update Luni, 09 noiembrieBoli şi tratamente Sănătate Urina tulbure poate fi cauzată de alimentaţie, caz în care nu ai de ce să-ţi faci griji, sau poate fi cauzată de o infecţie sau altă boală la nivel genital. Vezi care sunt cauzele dacă ai urina tulbure şi când trebuie să mergi la medic. Urina unui om sănătos poate avea diverse culori, urină tulbure la galben deschis, aproape incoloră, până la galben închis, în funcţie de alimentaţie, nivelul de hidratare şi medicamentele pe care le ia.

Printre cauzele mai putin frecvente ale colorarii urinei se numara afectiunea metabolica alcaptonurie, dar si o anumita forma de cancer de piele melanom malign in stadiu avansat.

Verde sau albastra: Urina de culoare verde sau albastra este posibila in conditii mai rare si este cauzata urină tulbure administrarea de medicamente precum Amitriptilina, Indometacin, Mitoxantron sau Propofol, preparate multivitamine, afectiuni genetice sau infectii.

Urina tulbure? La doctor!

Cum îţi dai seama de ce ai urina tulbure

Persoanele sanatoase au urina clara. Atunci cand urina devine tulbure este un indiciu al prezentei unei infectii sau afectiuni sau nivelul tractului urinar. Aspectul tulbure al urinei este dat de prezenta bateriilor, a eritrocitelor sau a leucocitelor. Puroiul posibil in cazul unei infectii a pelvisului renal sau lipidele in cazul sindromului nefrotic pot conferi urinei o culoare urină tulbure.

urină tulbure

Urina spumoasa Urina spumoasa indica prezenta proteinelor in urina Proteinurie. In unele cazuri, acest aspect este inofensiv si apare in cazul persoanelor tinere, in conditii de stres, de solicitare fizica sau stare febrila. Cu toate acestea, cauzele urinei spumoase ar trebuie clarificate de un medic deoarece urină tulbure cazul multor boli renale, rinichii se confrunta cu o pierdere a functiei de filtrarea a proteinelor si eliminarea acestora prin urina.

urină tulbure