Retenţia urinară

Urinare greoaie

Trebuie să menţionăm că diferite preparate din acest grup în diferită măsură provoacă efectele adverse enumerate. Din acest motiv, dacă după începerea tratamentului veţi fi deranjată de un anumit efect secundar, medicul vă va putea propune un alt medicament din acest grup. Mirabegron Mirabegron are un mecanism de acţiune puţin diferit, comparativ cu medicamentele antimuscarinice, însă produce acelaşi efect — relaxarea pereţilor vezicii urinare, care se manifestă prin reducerea frecvenţei şi a intensităţii chemărilor la urinare.

Tratamentul se începe cu doza de 25 mg pe zi. Efectul deplin al tratamentului apare în primele 8 săptămâni. În caz de necesitate, urinare greoaie poate fi mărită până la 50 mg pe zi. În general, eficienţa Mirabegronului este comparabilă cu cea a preparatelor antimuscarinice. Avantajele de bază ale Mirabegronului sunt următoarele: El poate urinare greoaie administrat de către femeile, cărora le sunt contraindicate antimuscarinicele.

Mirabegron mai rar cauzează uscăciune în gură şi constipaţie. Atât antimuscarinicele, cât şi Mirabegron pot fi administrate doar la recomandarea medicului. Dacă aţi vrea să încercaţi un tratament cu aceste medicamente, adresaţi-vă unui urolog.

Înainte de a merge la medic, efectuaţi nişte observaţii, pentru a colecta următoarele informaţii care îi vor fi necesare medicului pentru a stabili schema optimă de tratament urinare greoaie Cât de frecvent mergeţi la toaletă să urinaţi pe parcursul a 24 ore?

picioarele se umfla din cauza prostatitei

Cât de puternice sunt chemările la urinare? Ce volum de urină se elimină la fiecare micţiune? Ce cantitate de lichide apă şi urinare greoaie sau produse ce conţin multă apă consumaţi pe parcursul zilei?

Ce fel de lichide consumaţi şi în ce momente ale zilei? Aveţi vreodată episoade de incontinenţă urinară? Dacă da, atunci în ce circumstanţe apar acestea? Urinare greoaie detaliate în privinţa administrării unui astfel de tratament sunt prezentate în articolul Menopauza.

Injecţii cu botox în muşchii vezicii urinare greoaie pentru controlul urinărilor dese la femei O altă posibilitate de reducere a necesităţii dese şi chinuitoare de a urina sunt injecţiile cu Botox toxină botulinică în peretele vezicii urinare.

Injecţiile se fac prin peretele abdomenului şi provoacă o relaxare de lungă durată a pereţilor vezicii urinare. Un asemenea tratament poate fi recomandat: Dacă femeia nu a reuşit să rezolve problema cu ajutorul antrenamentelor sau al medicamentelor ce relaxează pereţii vezicii; Dacă femeia nu poate sau nu doreşte să administreze aceste medicamente.

Dezavantajele principale ale acestei metode de tratament sunt următoarele: Botulotoxina poate să provoace o relaxarea prea mare a vezicii urinare, ceea ce poate rezulta în retenţie urinară.

cele mai bune proceduri pentru prostatita

Retenţia de urină, la rândul său, creşte probabilitatea de apariţie a cistitei şi a altor complicaţii, motiv pentru care, după injecţie, unele femei trebuie să revină la medic pentru verificarea acţiunii medicamentului pentru a efectua ecografia, la care se va vedea care este volumul de urină rămas în vezica urinară după micţiune. În plus, unele femei sunt nevoite să-şi facă singure cateterizarea vezicii urinare acasă, pentru a preveni acumularea excesivă a urinei în vezică.

Cu timpul, efectul injecţiei se reduce.

Infecțiile urinare la bărbați: simptome, diagnostic și tratament

La majoritatea pacienţilor, efectul satisfăcător se menţine până la 3 luni. Proceduri şi operaţii pentru tratamentul incontinenţei de stres de efort urinare greoaie femei În cazurile când femeia suferă de incontinenţă în timpul unui efort fizic, tusei, strănutului, etc. Operaţia de tip sling pentru tratamentul incontinenţei de urină la femei Pentru moment, instalarea unui sling suburetral eng. Midurethral sling este cea mai eficientă şi populară tehnică de tratament al incontinenţei urinare de efort la femei.

Urinare greoaie se efectuează cu anestezie locală. Urinare greoaie, medicul face un mic orificiu în peretele vaginului. Apoi, prin orificiul dat el introduce o bandă specială bandeletă din material sintetic în corpul femeii. Bandeleta este trecută pe sub uretră adiacentă peretelui superior al vaginului în aşa fel, încât să formeze o ansă slingsuspendând porţiunea medie a uretrei suburetral şi comprimând-o parţial. Apoi, medicul direcţionează capetele benzii spre partea superioară a osului pubian şi le scoate în afară prin mici orificii făcute în piele.

Trăgând de capetele benzii medicul îi ajustează tensiunea în aşa fel, încât aceasta să asigure o închidere adecvată alfa blocante prostatita canalului uretrei.

La sfârşitul procedurii, medicul fixează capetele benzii şi le taie la nivelul pielii. Înainte de încheierea operaţiei, medicul efectuează cistoscopia pentru a se asigura că în timpul cum am scapat de prostatita nu a fost, întâmplător, lezată vezica urinară. Recuperarea după operaţie este rapidă. Orificiile din peretele vaginal şi pe piele se regenerează repede.

Pacienta se poate întoarce la lucru peste câteva zile.

prostatita supozitoare de catina

În decurs de 4 săptămâni de la operaţie se recomandă evitarea activităţilor fizice de intensitate înaltă şi a contactelor sexuale. Efectul operaţiei apare imediat după finisarea ei şi se poate menţine o perioadă îndelungată de timp.

Instalarea slingului suburetral se consideră o procedură mini-invazivă şi nepericuloasă.

sfaturi cu experiență pentru prostatita

În asemenea situaţie, în vezica urinară, pentru o perioadă de câteva zile, se introduce un cateter. Astfel, vezica este menţinută în stare golită, ceea ce permite restabilirea rapidă a integrităţii pereţilor săi.

De asemenea, rareori, după operaţie pacienta poate observa dificultăţi la urinare, care, de regulă, se rezolvă de la sine în decurs de câteva luni. Începând cu anul se utilizează o modificare a acestei operaţii, în cadrul căreia capetele benzii se scot nu în regiunea osului pubian, ci prin nişte orificii făcute lateral de labiile mari.

Această tehnică este asociată cu un risc mai mic de perforare a urinare greoaie urinare, însă creşte probabilitatea faptului că banda va cauza disconfort în timpul actului sexual. De aceea, dacă femeia planifică să fie sexual activă după operaţie, ea trebuie să-i spună acest urinare greoaie medicului, pentru ca acesta să aleagă prima tehnică de intervenţie, descrisă mai sus. Agenţi injectabili parauretral în tratamentul incontinenţei de urină la femei Esenţa acestei proceduri constă în îngustarea uretrei în regiunea unde aceasta iese din vezica urinară.

Pentru a obţine această îngustare, cu ajutorul unei seringi, medicul introduce în grosimea colului vezicii urinare sau în peretele uretrei o substanţă specială, insolubilă. Actualmente cu acest scop se utilizează microsfere din silicon, hidroxiapatit de calciu şi alte materiale, care nu provoacă iritarea ţesuturilor. Substanţa introdusă nu se dizolvă şi nu se resoarbe în ţesuturi, astfel, în locul urinare greoaie se formează o induraţie umflătură care proemină în lumenul uretrei, îngustându-l.

Pentru obţinerea unui rezultat satisfăcător pot fi necesare până la 3 injecţii, însă, chiar şi în cel mai bun caz, eficienţa urinare greoaie respective este mai mică decât a operaţiei de instalare a slingului suburetral.

În plus, cu timpul, substanţa introdusă se poate deplasa, ceea ce face ca în cazul multor femei efectul procedurii să slăbească în timp deci, poate fi nevoie de urinare greoaie injecţiilor.

La momentul actual, din cauza eficienţei mai reduse, injecţiile parauretrale se recomandă doar femeilor care nu pot face operaţia de tip sling din cauza contraindicaţiilor, sau la care, după operaţie, persistă un nivel redus de incontinenţă în acest caz, una sau mai multe injecţii pot rezolva problema incontinenţei definitiv. Medicamente ce reduc frecvenţa urinărilor nocturne nicturie la femei şi la bărbaţi La unii oameni, cu vârsta, se reduce sinteza hormonului antidiuretic, care asigură producerea urinare greoaie a urinei în timpul nopţii.

La aceşti oameni, pe timpul nopţii se formează multă urină, ceea ce-i impune să se trezească frecvent pentru a merge la toaletă. Iniţial este nevoie de observaţii speciale, pentru a măsura care este volumul exact de urină care se evacuează în timpul nopţii.

Pentru soluţionarea acestei probleme, medicul poate recomanda administrarea înainte de somn a unui medicament numit Desmopresină. Acest medicament are unu efect asemănător cu cel al hormonului antidiuretic adică, pentru un timp, reduce producerea urinei. Peste 3 zile, 7 zile şi peste o lună de la începutul tratamentului, medicul va trebui să indice efectuarea analizei de sânge, pentru a determina concentraţia natriului sodiuluideoarece la unele persoane Desmopresina poate provoca reducerea nivelului de natriu în sânge.

Ulterior, analiza se repetă o dată la luni, sau mai des, în caz de apariţie a simptomelor hiponatremiei: cefalee, greaţă, insomnie.

Incontinența urinară – cauze, diagnostic, tratament medical și remedii naturiste

Cauzele principale ale dereglărilor urinare la bărbaţi Urinare greoaie această secţiune a articolului vom explica din ce cauze pot apărea asemenea probleme de urinare la bărbaţi, precum: dificultăţi la urinare, necesitatea frecventă de a urina în timpul zilei sau a nopţii, impulsuri chinuitoare la urinare şi incontinenţa de urină.

Apariţia bruscă a necesităţii de a urina frecvent, însoţită de dureri în partea de jos a abdomenului şi de senzaţia de usturime la micţiune Apariţia unor asemenea simptome, de regulă, indică asupra dezvoltării urinare greoaie infecţii a uretrei uretrităa vezicii urinare cistită sau a prostatei prostatită. Simptomele tipice ale uretritei sunt: Senzaţia puternică de usturime, care se intensifică în timpul sau după urinare; Eliminări mucoase, purulente sau sangvinolente din uretră.

Citiţi în continuare despre tratamentul uretritei. Simptomele tipice ale cistitei sunt: instalarea bruscă a durerilor în partea de jos a abdomenului; necesitatea frecventă de a urina urgent; senzaţia de golire incompletă a vezicii după finisarea urinării; eliminarea urinei tulbure. Citiţi în continuare despre tratamentul cistitei. Simptomele tipice ale prostatitei sunt: Apariţia bruscă a durerilor acute în partea de jos a abdomenului în regiunea pelvisului sau a perineului ; Dureri în timpul micţiunii; Necesitatea de a urina des, care poate fi însoţită de senzaţia de urinare dificilă sau lentă; Febră peste 38 C; Pot fi prezente eliminări din uretră şi urme de sânge în urină.

La unii bărbaţi, odată cu răspândirea infecţiei, este posibilă apariţia concomitentă sau consecutivă, în decurs de câteva ore, a simptomelor caracteristice pentru toate trei maladii. Urinări frecvente, cu eliminarea unor cantităţi mari de urină şi prezenţa unei senzaţii pronunţate de sete În mod normal, persoanele adulte trebuie să consume până la 2,l de lichid pe zi inclusiv lichidul care se conţine în alimente şi să elimine zilnic un volum total de ,5 l de urină. Unele afecţiuni duc la formarea unui volum urinar diurn de 3 urinare greoaie şi mai mult.

În asemenea situaţii, omul este nevoit să elimine frecvent urina în cantităţi mari ml şi mai mult la fiecare urinare.

În plus, pentru a compensa pierderea apei din organism, el este nevoit să bea mult lichid îi apare o senzaţie puternică de sete.

De ce urinez cu dificultate?

Cel mai frecvent, cauza unor asemenea dereglări este administrarea medicamentelor cu efect diuretic sau diabetul zaharat. Formarea unui volum sporit de urină şi setea pronunţată pot fi primele simptome ale diabetului vezi Recomandări cu privire la diagnosticul şi tratamentul diabetului. Mult mai rar, cauza formării excesive a urinei este diabetul insipid, cauzat de afectarea funcţiei rinichilor sau a centrelor din creier, care controlează formarea urinei.

Urinare dificilă sau cu jet slab la bărbaţi Dificultăţile de urinare la bărbaţi presupun asemenea manifestări, precum: Debutul lent al urinării; Necesitatea forţării încordării pentru evacuarea urinei; Jet urinar întrerupt; Jet slab la urinare; La marea majoritate a bărbaţilor, dificultăţile de urinare sunt asociate cu adenomul de prostată hiperplazia benignă a urinare greoaie.

Infectia urinara la barbati: simptome, cauze, tratament

Prostata este un organ mic, amplasat în regiunea unde vezica urinară trece în uretră prostata înconjoară uretra ca o manşetă. În caz de adenom, ţesuturile prostatei se măresc în volum şi încep să comprime uretra, îngreunând evacuarea urinei.

ceaiul de musetel este bun pentru infectii urinare

Informaţii detaliate despre tratamentul adenomului de prostată şi al dificultăţilor urinare asociate sunt prezentate mai jos.

Mult mai rar, cauza îngreunării urinării la urinare greoaie poate fi: îngustarea uretrei strictura uretrei ; cancerul de prostată ; creşterea papiloamelor în interiorul uretrei. În toate aceste cazuri, dificultăţile la micţiune pot progresa în timp de-a lungul lunilor sau anilor şi pot fi unica manifestare a problemei.

De aceea, pentru stabilirea definitivă a cauzei urinării dificile şi pentru determinarea unui tratament adecvat este nevoie de examinare la urolog.

jet urinar slab tratament

Urinare frecventă în timpul zilei şi a nopţii, la bărbaţi Ca şi urinarea dificilă, necesitatea urinării frecvente la bărbaţi este, în majoritatea cazurilor, legată de hiperplazia prostatei. Pentru a depăşi rezistenţa uretrei îngustate de prostată, muşchii pereţilor vezicii urinare sunt nevoiţi să depună un efort mărit. Acest fenomen este numit sindromul hiperactivităţii vezicii urinare.

Din cauza hiperactivităţii vezicii urinare, bărbatul simte necesitatea de a merge mai frecvent la toaletă mai des de 8 ori în timpul zilei şi mai des de 1 dată pe noapte şi, de fiecare dată, evacuează o cantitate mică de urină sub ml.

Încă un simptom al acestei stări este senzaţia de golire incompletă a vezicii urinare după micţiune. Informaţii detaliate cu privire la tratamentul adenomului de prostată sunt prezentate mai jos.

Atenţie În cazurile când chemările frecvente la urinare apar la un bărbat care de mult timp are dificultăţi urinare greoaie urinare — este nevoie de consultaţia promptă a urologului. La mulţi bărbaţi în această stare se observă o retenţie urinară semnificativă care se dezvoltă din cauza comprimării pronunţate a uretrei. În rezultatul retenţiei urinare, vezica se supraumple se pot acumula până la l şi urina începe să se strecoare, în porţii mici.

Oprirea bruscă a urinărilor Pe lângă dificultăţi la micţiune şi urinări frecvente, adenomul de prostată poate provoca şi retenţia acută de urină.

În acest caz este nevoie de intervenţia promptă a medicului. Incontinenţa urinară la bărbaţi În mod tratăm prostatita cu uleiuri, vezica urinară trebuie să reţină urina complet, fără scurgeri. Incontinenţa de urină se defineşte ca pierderea involuntară a urinei în orice volum. Această formă de incontinenţă de urină se numeşte incontinenţă imperioasă sau de urgenţă şi, la fel ca şi imboldurile frecvente la urinare, este asociată cu adenomul prostatei.

În tratamentul incontinenţei de urgenţă se urinare greoaie aceleaşi medicamente ca şi în tratamentul senzaţiei de micţiune imperioasă. Recomandări urinare greoaie în acest sens sunt date mai jos, în capitolul Tratamentul adenomului de prostată.

Un asemenea tip de incontinenţă se numeşte incontinenţă de efort sau de stres. Urinare greoaie mulţi bărbaţi, în decursul primului an după operaţie, funcţia de continenţă a vezicii urinare se restabileşte şi incontinenţa se rezolvă de la sine. Atunci când problema persistă, aceasta se poate rezolva cu ajutorul unor exerciţii speciale sau a unei intervenţii chirurgicale. Recomandări detaliate în această privinţă sunt prezentate mai jos, în capitolul Tratamentul incontinenţei de efort la bărbaţi.

Atunci când problema incontinenţei la bărbaţi nu se poate rezolva în alt mod, o soluţie potrivită poate fi utilizarea unor produse speciale absorbante, inclusiv lenjerie intimă absorbantă. Actualmente în vânzare există o alegere mare de produse de agest gen, atât de unică folosinţă, cât şi reutilizabile. Tratamentul adenomului de prostată şi al problemelor de urinare asociate În acest capitol vom prezenta algoritmul argumentat ştiinţific, conform căruia, actualmente, se recomandă tratamentul bărbaţilor cu asemenea simptome ale adenomului, precum urinare dificilă şi urinări frecvente, inclusiv nocturne.

De asemenea, vom răspunde la o serie de întrebări importante, în baza cărora cititorii vor putea lua o decizie personală în privinţa rezolvării acestei probleme: Ce pericol prezintă adenomul prostatei pentru sănătatea unui bărbat, în cazul în care nu se va întreprinde niciun tratament?

Ce posibilităţi de tratament al adenomului există la momentul actual şi cât de eficiente sunt acestea în combaterea simptomelor şi a posibilelor complicaţii ale acestei stări? Ce efecte adverse pot provoca diferite metode de tratament al adenomului de prostată?

Ce este adenomul de prostată sau hiperplazia prostatică? Adenomul prostatei este termen medical care se utilizează în descrierea fenomenului de creştere în volum a ţesuturilor prostatei, care, dintr-un motiv deocamdată necunoscut, are loc, cu vârstă, în organismul majorităţii bărbaţilor.

În literatura medicală, adenomul de prostată mai este numit: hiperplazia benignă a prostatei sau hipertrofia prostatei.

Retenţia urinară

Adenomul de prostată se poate transforma în cancer? Adenomul şi cancerul prostatei sunt două maladii complet diferite. Rezultatele cercetărilor ştiinţifice arată că între adenom şi cancer de prostată urinare greoaie este nicio legătură. Asta servicii si preturi de tratare a prostatitei că adenomul prostatei nu este cancer, nu se transformă în cancer şi, conform datelor disponibile, nu creşte riscul unui bărbat de a face cancer de prostată.

Însă, asta mai înseamnă că cancerul de prostată poate apărea la un bărbat, indiferent de faptul dacă acesta are sau nu adenom. Important de ştiut despre cancerul prostatei Actualmente, cancerul de prostată ocupă al treilea loc între tipurile de cancer care cauzează decesul bărbaţilor din ţările europene. În cazul multor bărbaţi, acest risc poate fi redus în mod semnificativ prin intermediul diagnosticului precoce al formelor agresive de tumoare.

Explicaţia detaliată a urinare greoaie precoce al cancerului de prostată, a modului în care se fac investigaţiile necesare şi descrierea cazurilor în care pentru un bărbat ar putea fi raţională decizia de a le efectua sunt prezentate în articolul Diagnosticul precoce şi tratamentul cancerului de prostată. Dacă urinare greoaie decide că vreţi să faceţi diagnosticul precoce al cancerului, veţi putea efectua investigaţiile necesare pentru determinarea riscului de prezenţă a unei tumori agresive în timpul vizitelor la urolog pentru supravegherea evoluţiei adenomului, anual sau o dată la 2 ani.

Prin ce simptome se poate manifesta hipertrofia de prostată? Primele simptome ale adenomului apar în momentul în care ţesuturile mărite în volum ale prostatei încep să comprime uretra care trece prin centrul prostatei. Simptomele tipice ale adenomului de prostată, în acest caz, sunt: Întârzierea începutului urinării debutul lent al urinării ; Jet slab al urinei; Jet întrerupt la urinare; Necesitatea încordării excesive pentru eliminarea urinei.

Rezistenţa sporită urinare greoaie faţa fluxului urinar solicită suplimentar pereţii vezicii urinare.

Urinatul des, pe timp de noapte, nu are legatura numai cu prostata.

Simptomele tipice asociate cu dereglarea funcţiei vezicii urinare pe fond de adenom pot fi: Necesitatea frecventă de a urina urgent mai des de 8 ori pe zi ; Micţiuni nocturne frecvente mai des de 1 dată pe noapte ; Senzaţia de golire incompletă a vezicii urinare după micţiune; Pierderea unor cantităţi mici de urină în timpul acceselor de urgenţă urinară incontinenţă urinară imperioasă.

Ce urinare greoaie al adenomului de prostată poate să propună medicul şi cum puteţi alege tratamentul potrivit în cazul Dvs.? În urinare greoaie de particularităţile problemei, stării Dvs. Alegerea medicamentului, schema de tratament şi monitorizarea eficienţei depind de următorii factori: Care este volumul prostatei şi cât este de probabilă creşterea lui în continuare?

Care sunt cele mai deranjante simptome? Cât de bine răspund simptomele la tratament? Planifică bărbatul să facă ulterior operaţia de înlăturare a prostatei? Este bărbatul interesat să facă diagnosticul precoce al formelor agresive ale cancerului de prostată?