Durere de rinichi, de spate sau de burtă? Cum faci diferența

Zona rinichilor

De Libertatea pentru FemeiDuminică, 25 noiembrieAtunci când apare câte o durere, în oricare parte a corpului, ce nu pare să cedeze nicicum o vreme, chiar și după ce încercăm să ne "doftoricim" la domiciliu, ne facem curaj, în sfârșit, să ajungem la medic.

zona rinichilor dificultăți la urinare dimineața

Din nefericire, majoritatea afecţiunilor serioase, greu de tratat, nu se manifestă vizibil și nici nu se simt. Simptomele se confundă ușor cu ale altor boli și, uite-așa, ne trezim cu probleme grave de sănătate, uneori chiar imposibil de tratat. Rinichiul face parte din acea categorie de organe interne care preferă să nu "strige în gura mare" când suferă de ceva.

Articole similare

Pe de altă zona rinichilor însă, este posibil să primim semnale din partea rinichilor sau a întregului aparat urinar, fără să existe vreo afecţiune în acea regiune.

Așa se face că, dacă nu luăm legătura cu un specialist, riscăm să ne agravăm iremediabil starea de sănătate.

Determinarea nivelului seric de creatinină şi uree, pH-ul seric şi urinar- poate da indicii despre compoziţia calculilor, Analiza chimică a calculilor eliminaţi sau extraşi, Radiografia reno-vezicală Ecografie reno-vezicală- poate vizualiza aproape toţi calculii peste 5 mm, CT abdominal- de elecţie, Ureteropielografia retrogradă- mai rar. Tehnica presupune introducerea unei sonde prin ureter şi injectarea de substanţă de contrast cu ajutorul ei. Urografia intravenoasă- NU se face în colica renală pentru că introducerea prin abord venos a substanţei de contrast creşte şi mai mult presiunea în amonte de calcul. Tratament: În urgenţă: antiinflamatoare nesteroidiene, antispastice, Algocalmin, alfa-blocante Terasozinantibiotice ampicilina, levofloxacin, ofloxacin, trimetropim-sulfometoxazol. Tehnici de dezobstrucţie: ESWL- extracorporeal shock wave lithotripsy, proceduri endourologice- NLP nefrolitotomia percutanatăchirurgie laparoscopică sau deschisă de extragere a calculilor sau chiar nefrectomie dacă zona rinichilor o afectare prea mare.

Te doare mijlocul? Zona rinichilor în calcul posibilitatea unei afecţiuni a rinichilor, la primele junghiuri din regiunea lombară!

Care este rolul rinichilor în organism

În cele mai multe cazuri, durerea de spate reprezintă simptomul grăitor al bolilor renale. Fie că este localizată într un punct fix, fie că e difuză, puternică sau slabă dar deranjantă, durerea de mijloc zona rinichilor care o dau bolile de rinichi se poate confunda foarte ușor cu o criză de discopatie sau cu alte afecţiuni ale coloanei vertebrale.

În faţa unui pacient cu o durere lombară difuză, specialistul va suspecta o boală a rinichiului sau a aparatului urinar.

CUM DEOSEBIM DURERILE LOMBARE DE CELE RENALE

Când durerea se localizează în punct fix, apare spontan și trece repede, poate fi semnalul de alarmă al unui singur rinichi bolnav, așa cum se întâmplă în pielonefrită, tuberculoză și litiază renală, cancer renal. Cel mai des întâlnite dureri sunt așa-numitele colici și apar ca urmare a tensionării vezicii biliare, aflată în imposibilitatea de a se evacua.

Navigare principală

Este un fenomen care are umflarea ochilor cu prostatita, de obicei, când apar pietrele la rinichi, în litiaza renală.

Interesant este că o criză renală atrage cu sine și alte simptome, precum paloarea, răceala extremităţilor, durerea zona rinichilor, transpiraţia abundentă, greaţa, vărsăturile etc.

  1. Sintomi prostata ingrossata rimedi
  2. Totul despre insuficienta renala: cauze, simptome, tratament | Bioclinica
  3. Sus Durerea provocata de o infectie a rinichilor se resimte in zona spatelui, in locul in care sunt asezati rinichiide-o parte si de alta a zonei vertebrale, deasupra soldurilor.

Acestea pot conduce foarte ușor către un alt diagnostic, cum ar fi apendicita acută, hernia inghinală, colica biliară sau chiar infarctul. Atenţie la primăvară!

Durerea de spate în zona rinichilor apare brusc și este foarte intensă

Tot ei ţin echilibrul potasiului și al sodiului în sânge și reglează tensiunea arterială. Potrivit specialiștilor, zona rinichilor nu este un anotimp chiar prietenos pentru rinichi.

zona rinichilor urină închisă la culoare din prostatită

Acum, au loc cele mai multe intervenţii în cazul pietrelor la rinichi. Consumul de mâncăruri grase, alcool, gustări sărate, în timpul zilelor lungi de iarnă petrecute în casă, își spune acum cuvântul.

zona rinichilor examen de la prostate nombre

Rinichii anunţă existenţa pietrelor prin dureri abdominale foarte puternice, ameţeală, febră, durere la urinare, urină tulbure şi cu sânge. Durerile apar noaptea sau în zori de zi.

zona rinichilor lumanari magnetice pentru prostatita

Sigur e vorba de o afecţiune renală dacă… …ai o stare generală proastă, ameţești fără motiv, obosești repede și capeţi zona rinichilor a feţei.