Uretră membranoasă - Wikipedia

Uretra anterioara, Aparatul urinar - Wikipedia

Conținutul

  Terminologie anatomică Uretra membranoasă sau partea intermediară a uretrei masculine este cea mai scurtă, mai puțin dilatată și, cu excepția meatului urinarcea mai îngustă parte a uretrei.

  uretra anterioara

  Se intinde în jos și înainte, cu o ușoară concavitate anterioară, între vârful prostatei și bulbul uretrei, perforând diafragma urogenitală aproximativ 2,5 cm sub și în spatele simfizei pubiene. Partea din spatele bulbului uretral se află în apoziție cu fascia inferioară a uretra anterioara urogenitale, dar porțiunea sa superioară diferă uretra anterioara de această fascie: peretele anterior al uretrei membranoase este astfel prelungit pe o distanță scurtă în fața diafragmei urogenitale; măsoară aproximativ 2 cm în lungime, în timp ce peretele posterior care este între cele două fascii ale diafragmei este de numai 1,25 cm lungime.

  uretra anterioara

  S-a raportat că variația anatomică a măsurătorilor în lungime a uretrei membranoase la bărbați variază de la 0,5 cm la 3. Porțiunea membranoasă a uretrei este complet înconjurată de fibrele spfincterului uretral membranos.

  uretra anterioara